Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Frukostworkshop: Framtidens varuleveranser

Framtidens varuleveranser – hur blir de snabba och hållbara?

Skåpbilar och lätta lastbilar som levererar paket bidrar till både trafikstockningar och luftföreningar i dagens städer. Hur kan man distribuera paket på ett snabbare och mer hållbart sätt?

Paketdistribution som sker med hjälp av kombinationer av olika fordonstyper kan ge nya möjligheter. Exempelvis kan en buss som rör sig i staden fungera som ett mobilt lager. Från bussen hämtas paketen av människor på ultralätta fordon som cyklar eller segways, som sedan distribuerar paketen den sista kilometern.

Vilka för- och nackdelar finns med ett sådant sk multimodalt distributionssätt? Vilka hinder finns för implementering? Vilka digitala stödsystem skulle kunna användas för implementeringen? Det är frågor som kommer att diskuteras på denna workshop där du har möjlighet att komma med dina synpunkter och idéer.

Workshopen leds av Niklas Arvidsson, verksam som forskare med inriktning mot logistik vid Företagsekonomiska institutionen på Handelshögskolan.

Workshopen vänder sig till verksamma i handeln, forskare och andra som är intresserade av handeln och dess utveckling. Workshopen är kostnadsfri. Vi bjuder på fralla och kaffe/te.

Tid: 24 september kl 07.45-09:15
Plats: Matsalen, Malmstenvåningen, hiss B, plan 6,
Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmäl dig senast 21 september via e-post till malin.tengblad@handels.gu.se
Begränsat antal platser.

Välkommen!

Lena Hansson, föreståndare, Centre for Retailing
tel 031-786 54 92, e-post: lena.hansson@handels.gu.se
 

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2015-09-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?