Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar shopping i det digitala samhället: En studie av gröna appar


Det här projektet fokuserar på gröna appar och deras roll i den hållbara konsumtionen. Digitaliseringen av samhället har inneburit en fundamental förändring av de sätt vi handlar och konsumerar på. Websidor och appar används för att jämföra priser, läsa på om favoritmärken och köpa produkter. Vad innebär det här för den hållbara konsumtionen?

Syftet med det här projektet att undersöka, beskriva och konceptualisera på vilka sätt gröna appar möjliggör hållbar shopping. Centrala frågor är: på vilka olika sätt kan gröna appar används? Vilka funktioner har dessa gröna appar? På vilka sätt möjliggör och förändrar dessa digitala verktyg hållbar shopping?

En etnografisk studie planeras där intervjuer, observationer och textanalyser kombineras för att få en första förståelse för hur hållbar shopping går till i det digitala samhället och vilken roll gröna appar har. Mer specifikt kommer fältarbetet att innefatta: (l) Intervjuer med designers/beställare av gröna appar (2) Intervjuer med konsumenter som använder gröna appar (3) En närläsning och analys av själva apparna.

Projektet bedrivs av Christian Fuentes. Projektet finansieras av Adlerbertska forskningsstiftelsen och pågår 2014-2015.

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2014-08-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?