Frukostworkshop om Kunskapsöverföring

Nyhet: 2013-09-05

Tisdagen den 3 september var det dags för årets fjärde frukostworkshop. Anna Jonsson ledde workshopen med temat kunskapsöverföring och diskuterade bland annat varför kunskapsöverföring är viktigt och hur det kan bidra till framgång samt vad det är som egentligen överförs. Anna tog upp exempel från sina studier av IKEA och Mannheimer Swartling och hur man ser på kunskap och lärande samt hur man praktiskt kan arbeta med kunskapsöverföring i organisationer. En central aspekt för att lyckas med kunskapsöverföring är att förstå drivkraften hos medarbetaren och viljan att överföra sin kunskap och sitt kunnande till andra. Anna ville särskilt framhålla den så kallade mästare-lärlingmetoden, som exempel för en metod för kunskapsöverföring som även främjar en stark lärandekultur med individens utveckling i centrum för organisationens utveckling.

Den 15 oktober är det dags för nästa frukostworkshop, med temat Omställningskompetens.

AV:

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2015-10-12