• Två projekt om detaljhandel har fått planeringsbidrag

[2019-05-23] Det är stor konkurrens om anslag från de stora forskningsfinansiärerna och därför delar Centre for Retailing ut planeringsbidrag till relevanta och intressanta projekt som på olika sätt rör handel. Med hjälp av planeringsbidraget får forskaren eller forskarna möjlighet att göra en förstudie samt förbereda en eller flera ansökningar som sedan skickas till större forskningsfinansiärer.

• Handelshögskolestudenter på Svensk Handels Karriärforum

[2019-05-16] Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels Karriärforum och galan Retail Awards som äger rum i Stockholm den 13 maj 2019. Under dagen fick de lära sig mer om handeln, knyta kontakter och vara med på Retail Awards som är handelns årliga gala. Det var Nina Littorin och Ludvig Johansson från Logistikprogrammet och Andrea Norberg och Amanda Sjöberg från masterprogrammet Marketing and Consumption som deltog från Göteborg.

• Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

[2019-02-18] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

• Ny rapport om konsumtionens digitalisering

[2019-02-14] Digital teknik håller radikalt på att förändra vår konsumtionskultur. Appar, QR-koder och ständigt mer avancerade mobiltelefoner, samt de digitala spår användningen av dem lämnar efter sig skapar nya konsumtionsmönster. De omformar även vilka vi är som konsumenter. I forskningsprojektet Digcon ¿ Digitaliseringen av konsumtionskulturen, har forskare undersökt den här utvecklingen. I den nya rapporten Hur konsumtionen digitaliseras har vi samlat populärvetenskapliga texter från projektet.

• Svenska konsumtionstrender - hur har de förändrats?

[2019-02-04] Hur ser de svenska konsumtionstrenderna ut och hur har de förändrats de senaste åren? Det var frågan som konsumtionsforskaren Magnus Roos svarade på under fredagens frukostseminarium där ett trettiotal personer samlades för att ta del av resultaten från Konsumtionsrapporten för 2018.

• Mattias Svensson gör praktik under ett år i Washington D.C.

[2018-12-19] Mattias Svensson praktiserar på Swedish American Chambers of commerce i Washington D.C. Efter några månader på den ett-åriga praktiken har han fått med sig nya erfarenheter i bagaget både när det gäller arbetsliv och vardagsliv i Washington. Mattias fick i juni 2018 ta emot Sten-Olof Palm stipendium som delas ut årligen och som kan sökas av studenter från Handelshögskolan.

• E-handelns returer av kläder är en miljöbov

[2018-12-10] Den snabbt växande e-handeln leder även till en ökning av mängden returnerade varor. Omkring tre miljarder returförsändelser sker varje år, bara inom EU. Miljöpåverkan från dessa transporter är enorm, liksom energianvändningen. Trots detta har nästan ingen forskning bedrivits inom området. Förrän nu.

• Uppsatser om influencers påverkan och augmented reality vann pris

[2018-11-08] Två uppsatser har vunnit Handelns forskningsstiftelses uppsatspris som består av ett stipendium om 20 000 kr till vardera uppsats. I kandidatklassen vann Estelle Beaunez Lundqvist och Sara Georgsson med uppsatsen "Influencers påverkan på konsumentens köpprocess". Masterklassen vanns av Tim Ingevaldsson och Johan Lillestöl med uppsatsen "A scenario analysis of augmented reality in retail".

• Handelns frågor i fokus när Centre for Retailing firade 10 år

[2018-11-06] Centre for Retailing fyllde 10 år och firade detta med att bjuda på en dag med fokus på handelns frågor.

• Handelshögskolestudenten Mattias Svensson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2018-06-18] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Mattias Svensson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.