• Mattias Svensson gör praktik under ett år i Washington D.C.

[2018-12-19] Mattias Svensson praktiserar på Swedish American Chambers of commerce i Washington D.C. Efter några månader på den ett-åriga praktiken har han fått med sig nya erfarenheter i bagaget både när det gäller arbetsliv och vardagsliv i Washington. Mattias fick i juni 2018 ta emot Sten-Olof Palm stipendium som delas ut årligen och som kan sökas av studenter från Handelshögskolan.

• E-handelns returer av kläder är en miljöbov

[2018-12-10] Den snabbt växande e-handeln leder även till en ökning av mängden returnerade varor. Omkring tre miljarder returförsändelser sker varje år, bara inom EU. Miljöpåverkan från dessa transporter är enorm, liksom energianvändningen. Trots detta har nästan ingen forskning bedrivits inom området. Förrän nu.

• Uppsatser om influencers påverkan och augmented reality vann pris

[2018-11-08] Två uppsatser har vunnit Handelns forskningsstiftelses uppsatspris som består av ett stipendium om 20 000 kr till vardera uppsats. I kandidatklassen vann Estelle Beaunez Lundqvist och Sara Georgsson med uppsatsen "Influencers påverkan på konsumentens köpprocess". Masterklassen vanns av Tim Ingevaldsson och Johan Lillestöl med uppsatsen "A scenario analysis of augmented reality in retail".

• Handelns frågor i fokus när Centre for Retailing firade 10 år

[2018-11-06] Centre for Retailing fyllde 10 år och firade detta med att bjuda på en dag med fokus på handelns frågor.

• Handelshögskolestudenten Mattias Svensson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2018-06-18] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Mattias Svensson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

• Handelshögskolestudenter på Svensk Handels Karriärforum

[2018-05-25] Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels Karriärforum och galan Retail awards som ägde rum i Stockholm den 21 maj 2018. De fick möjligheten att som fick lära sig mer om handeln, knyta kontakter för framtiden och delta i handelns årliga gala Retail awards. Här kommer deras berättelser från dagen.

• Ökad matglädje för äldre med digitaliserad matmarknad

[2018-05-03] När åldern gör det svårt att ta sig till matbutiken själv tappar många äldre matglädjen. Kan matbutiker online och andra digitala verktyg vara lösningar? Det ska forskare på Centrum för konsumtionsvetenskap studera.

• Hur kan sista milens leveranser göras mer hållbara?

[2018-03-05] Sista milen är de transporter som sker från att konsumenten gör ett inköp till att varan konsumeras. De står för en stor del av transporterna idag och är därför ett område där förändringar har stor betydelse transportsystemets hållbarhet. I ett samarbetsprojekt kommer forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tillsammans att studera sista milens transporter och hur dessa transporter kan förändras för att bli mer hållbara.

• Så utvecklas den privata konsumtionen - rapport från seminariet 8 februari

[2018-02-14] Den privata konsumtionen ökar för varje år, men hur ser det ut inom olika konsumtionsområden och vilka är trenderna? Magnus Roos presenterade resultat från den årliga Konsumtionsrapporten på ett frukostseminarium som arrangerades av Centre for Retailing.

• Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

[2018-02-08] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.