Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Hur kan sista milens leveranser göras mer hållbara?

  [2018-03-05] Sista milen är de transporter som sker från att konsumenten gör ett inköp till att varan konsumeras. De står för en stor del av transporterna idag och är därför ett område där förändringar har stor betydelse transportsystemets hållbarhet. I ett samarbetsprojekt kommer forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tillsammans att studera sista milens transporter och hur dessa transporter kan förändras för att bli mer hållbara.

 • Så utvecklas den privata konsumtionen - rapport från seminariet 8 februari

  [2018-02-14] Den privata konsumtionen ökar för varje år, men hur ser det ut inom olika konsumtionsområden och vilka är trenderna? Magnus Roos presenterade resultat från den årliga Konsumtionsrapporten på ett frukostseminarium som arrangerades av Centre for Retailing.

 • Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

  [2018-02-08] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

 • Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

  [2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Trendspaning Digitalisering - se filmen

  [2017-12-11] nder hösten 2017 har Johan Hagberg medverkat i Handelsrådets seminarieserie ¿Trender i detaljhandeln ¿ digitalisering¿ som varit på turné i Sverige. För dig som inte hade möjlighet att delta kan du nu se filmen med Johans presentation från seminariet i Stockholm.

 • Framtidens butiksformat med IKEA som exempel

  [2017-12-08] Även om den fysiska butiken inte har spelat ut sin roll så behöver handeln anpassa sig till konsumenternas ändrade beteende. IKEAs koncept har byggt på att konsumenterna tar sig till varuhus som ligger utanför stadskärnorna och de experimenterar nu med nya format för att hitta fungerande kombinationer av fysiska och digitala kontaktytor mot kund. Detta var temat för ett frukostseminarium som samarrangerades av Handelsrådet, HUI Research och Centre for Retailing.

 • Hallå där Ida Ahlsson, alumn som praktiserar under ett år i Washington D.C

  [2017-11-06] Ida Ahlsson hade knappt tagit examen på Handelshögskolan när hon fick Sten-Olof Palm stipendium för att under ett år göra praktik på Swedish American Chambers of Commerce i Washington D.C. Efter några månader på plats är hon många erfarenheter rikare och så har hon förstås skaffat sig några favoritplatser i staden där det alltid finns något att göra.

 • Simon och Sofia vann pris för bästa uppsats om handel

  [2017-09-26] Simon Högnelid och Sofia Dahlström har fått Handelns forskningsstiftelses pris om 20 000 kr för bästa uppsats om handel 2017. Deras masteruppsats handlar om chefsomsättningskostnader och hur man genom successionsplanering kan börja reflektera över kostnaderna och minska dem. Simon och Sofia gick masterprogrammet Innovation and Industrial Management på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Trendspaning med fokus på digitalisering - 7 november i Göteborg

  [2017-09-21] Johan Hagberg medverkar i Handelsrådets trendspaningsseminarier under hösten 2017.

 • Digitaliseringens påverkan på fysiska butiker analyseras i sju artiklar

  [2017-09-18] I ett nytt specialnummer av tidskriften Journal of Retailing and Consumer Services med titeln ¿ Retail digitalization: Implications for physical stores¿ finns sju artiklar som analyserar digitaliseringens påverkan på fysiska butiker ur olika perspektiv.

Fler nyheter

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2011-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?