• Trendspaning Digitalisering - se filmen

[2017-12-11] nder hösten 2017 har Johan Hagberg medverkat i Handelsrådets seminarieserie ¿Trender i detaljhandeln ¿ digitalisering¿ som varit på turné i Sverige. För dig som inte hade möjlighet att delta kan du nu se filmen med Johans presentation från seminariet i Stockholm.

• Framtidens butiksformat med IKEA som exempel

[2017-12-08] Även om den fysiska butiken inte har spelat ut sin roll så behöver handeln anpassa sig till konsumenternas ändrade beteende. IKEAs koncept har byggt på att konsumenterna tar sig till varuhus som ligger utanför stadskärnorna och de experimenterar nu med nya format för att hitta fungerande kombinationer av fysiska och digitala kontaktytor mot kund. Detta var temat för ett frukostseminarium som samarrangerades av Handelsrådet, HUI Research och Centre for Retailing.

• Hallå där Ida Ahlsson, alumn som praktiserar under ett år i Washington D.C

[2017-11-06] Ida Ahlsson hade knappt tagit examen på Handelshögskolan när hon fick Sten-Olof Palm stipendium för att under ett år göra praktik på Swedish American Chambers of Commerce i Washington D.C. Efter några månader på plats är hon många erfarenheter rikare och så har hon förstås skaffat sig några favoritplatser i staden där det alltid finns något att göra.

• Simon och Sofia vann pris för bästa uppsats om handel

[2017-09-26] Simon Högnelid och Sofia Dahlström har fått Handelns forskningsstiftelses pris om 20 000 kr för bästa uppsats om handel 2017. Deras masteruppsats handlar om chefsomsättningskostnader och hur man genom successionsplanering kan börja reflektera över kostnaderna och minska dem. Simon och Sofia gick masterprogrammet Innovation and Industrial Management på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Trendspaning med fokus på digitalisering - 7 november i Göteborg

[2017-09-21] Johan Hagberg medverkar i Handelsrådets trendspaningsseminarier under hösten 2017.