Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Hur kan sista milens leveranser göras mer hållbara?

  [2018-03-05] Sista milen är de transporter som sker från att konsumenten gör ett inköp till att varan konsumeras. De står för en stor del av transporterna idag och är därför ett område där förändringar har stor betydelse transportsystemets hållbarhet. I ett samarbetsprojekt kommer forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tillsammans att studera sista milens transporter och hur dessa transporter kan förändras för att bli mer hållbara.

 • Så utvecklas den privata konsumtionen - rapport från seminariet 8 februari

  [2018-02-14] Den privata konsumtionen ökar för varje år, men hur ser det ut inom olika konsumtionsområden och vilka är trenderna? Magnus Roos presenterade resultat från den årliga Konsumtionsrapporten på ett frukostseminarium som arrangerades av Centre for Retailing.

 • Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

  [2018-02-08] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

 • Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

  [2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Trendspaning Digitalisering - se filmen

  [2017-12-11] nder hösten 2017 har Johan Hagberg medverkat i Handelsrådets seminarieserie ¿Trender i detaljhandeln ¿ digitalisering¿ som varit på turné i Sverige. För dig som inte hade möjlighet att delta kan du nu se filmen med Johans presentation från seminariet i Stockholm.

Fler nyheter

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2012-03-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?