• Mattias Svensson gör praktik under ett år i Washington D.C.

[2018-12-19] Mattias Svensson praktiserar på Swedish American Chambers of commerce i Washington D.C. Efter några månader på den ett-åriga praktiken har han fått med sig nya erfarenheter i bagaget både när det gäller arbetsliv och vardagsliv i Washington. Mattias fick i juni 2018 ta emot Sten-Olof Palm stipendium som delas ut årligen och som kan sökas av studenter från Handelshögskolan.

• E-handelns returer av kläder är en miljöbov

[2018-12-10] Den snabbt växande e-handeln leder även till en ökning av mängden returnerade varor. Omkring tre miljarder returförsändelser sker varje år, bara inom EU. Miljöpåverkan från dessa transporter är enorm, liksom energianvändningen. Trots detta har nästan ingen forskning bedrivits inom området. Förrän nu.

• Uppsatser om influencers påverkan och augmented reality vann pris

[2018-11-08] Två uppsatser har vunnit Handelns forskningsstiftelses uppsatspris som består av ett stipendium om 20 000 kr till vardera uppsats. I kandidatklassen vann Estelle Beaunez Lundqvist och Sara Georgsson med uppsatsen "Influencers påverkan på konsumentens köpprocess". Masterklassen vanns av Tim Ingevaldsson och Johan Lillestöl med uppsatsen "A scenario analysis of augmented reality in retail".

• Handelns frågor i fokus när Centre for Retailing firade 10 år

[2018-11-06] Centre for Retailing fyllde 10 år och firade detta med att bjuda på en dag med fokus på handelns frågor.

• Handelshögskolestudenten Mattias Svensson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2018-06-18] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Mattias Svensson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.