Välkommen till frukostworkshop om Konsumtionsrisker i handeln

Svensk nyhetsmedia rapporterar nästan dagligen om olika hälso- och miljörisker som är förknippade med människors vardagliga konsumtion. Larmen och rapporterna om att det finns skadliga ämnen i t ex mat, kläder, leksaker och hygienartiklar avlöser varandra.

Hur påverkas konsumenter av larmen om olika risker? Hur påverkas handeln? Vilken roll spelar handeln för konsumenters hantering av risker och vilka möjligheter och utmaningar är förknippade med den rollen? Under workshopen diskuteras dessa och andra frågor kring konsumenters hantering av risk och handelns roll. Workshopen leds av Maria Fuentes, forskare vid Handelshögskolan i Göteborg som bedriver forskning om matkonsumtion och handel. Workshopen kommer att dokumenteras.

Inbjudna är verksamma i handeln, forskare och andra som är intresserade av handeln och dess utveckling. Workshopen är kostnadsfri. Vi bjuder på fralla och kaffe/te.

Tid: 14 maj kl. 07:45-09:15
Plats: Matsalen, Malmstenvåningen, hiss B, plan 6,