• Studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels karriärforum

[2017-05-22] Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels karriärforum som ägde rum den 15 maj 2017. De fick chans att lära sig mer om handeln och knyta kontakter för ett framtida arbetsliv inom handeln.

• Tre projekt om detaljhandel har fått planeringsbidrag

[2017-05-18] Det är stor konkurrens om anslag från de stora forskningsfinansiärerna och därför delar Centre for Retailing ut planeringsbidrag till relevanta och intressanta projekt som på olika sätt rör handel.

• Handelns digitalisering och förändrade affärer - ny rapport

[2017-05-15] Digitaliseringen påverkar handelns affärer i dubbel mening. Dels hur ett handelsföretag gör och sköter sina affärer, dels affären ¿ den fysiska butikslokalen ¿ där handeln till största del fortfarande sker. HUR det påverkar och HUR de nya möjligheterna kan tas tillvara kan du läsa mer om i rapporten Handelns digitalisering och förändrade affärer.

• Upplevelser i den fysiska butiken - från upplevelser till rationella värden

[2017-04-28] Kristina Bäckström från Lunds universitet presenterade resultat från en studie som jämfört detaljhandlares och konsumenters perspektiv på upplevelser i den fysiska butiken mellan 2006 och 2016.

• Se film om Kundens digitala beteende vid matinköp

[2017-04-03] Ulrika Holmberg presenterar Kundens digitala beteende vid matinköp på en forskarfrukost som arrangerades av Retail House.

• Intresserad av 1 år i Washington D.C? Sök stipendium senast 31 mars!

[2017-03-29] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

• E-handel av mat - en växande trend

[2017-03-28] För barnfamiljer är tiden direkt efter arbetsdagens slut ofta den stressigaste på hela dagen. Ska man dessutom fatta beslut om middagsmat och åka till butiken och handla kan det bli så mycket att man börjar leta efter andra alternativ. E-handel av mat är en möjlighet att avlasta familjer i vardagen och tillföra ett mervärde i form av kvalitet och ökade matkunskaper. I projektet Innovativa inköpsstrategier för hushållens matinköp studerar Anna Post e-handeln av mat från ett konsumentperspektiv.

• Om handelns digitalisering på DCongress 9 mars

[2017-03-03] Författarna bakom boken Handelns digitalisering medverkar på den Akademiska scenen på DCongress 9 mars 2017.

• Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

[2017-02-09] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

• Att älska sitt jobb - den nya normen

[2017-01-19] Att älska sitt jobb är väl toppen. Eller? I den nya boken, Att älska sitt jobb, diskuterar Magdalena Petersson McIntyre varför allt fler i dag säger sig göra det, hur det har blivit normalt och vad det betyder för arbetande människor.