• Om handelns digitalisering på DCongress 9 mars

[2017-03-03] Författarna bakom boken Handelns digitalisering medverkar på den Akademiska scenen på DCongress 9 mars 2017.

• Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

[2017-02-09] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

• Att älska sitt jobb - den nya normen

[2017-01-19] Att älska sitt jobb är väl toppen. Eller? I den nya boken, Att älska sitt jobb, diskuterar Magdalena Petersson McIntyre varför allt fler i dag säger sig göra det, hur det har blivit normalt och vad det betyder för arbetande människor.

• Handelns digitalisering ger nya affärsmöjligheter

[2017-01-09] Trots digitaliseringen sker den största delen av detaljhandeln fortfarande i fysiska butiker. Vad innebär egentligen digitaliseringen för detaljhandeln och framtidens affärer? I en bok riktad till handelns medarbetare ger fem forskare en nyanserad bild av digitaliseringens betydelse och låter läsaren titta in bakom kulisserna hos några företag som tagit sig an digitaliseringen på olika sätt.

• Hallå där Mikaela Mijatovic - Hur är det att göra praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington DC?

[2016-12-22] Handelshögskolealumnen Mikaela Mijatovic berättar om erfarenheter av arbete, nätverkande och en annorlunda boendesituation från sin ettåriga praktik i Washington D.C.

• Business Improvement Districts som verktyg för framgångsrik stadsutveckling

[2016-12-19] Ett kunskapsseminarium om Business improvement Districts som verktyg för framgångsrik stadsutveckling samlade ett 80-tal deltagare från kommuner, näringsliv och akademi.

• Nyfikna gymnasieelever besökte Centre for Retailing

[2016-11-18] Den 17 november fick Centre for Retailing besök av ett 60-tal nyfikna elever i årskurs 3 från Affärsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. De besökte Centre for Retailing vid Handelshögskolan för att få veta mer om forskning om detaljhandel, om forskning i allmänhet och för att få inspiration till gymnasiearbetet.

• Nytt ramverk gör det lättare att analysera det digitala kundmötet

[2016-09-12] Att digitaliseringen leder till många förändringar när det gäller kundmötet i handeln är knappast en nyhet, men det kan vara svårt att bena ut vilka förändringar det faktiskt handlar om och hur de hänger ihop. Nu finns ett ramverk som hjälper till att kategorisera och tolka information som rör gränssnittet mellan handel och konsumenter på ett systematiskt sätt.

• Ackreditering sätter Handelshögskolan vid Göteborgs universitet på världskartan

[2016-09-12] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har fått sin tredje ackreditering - AACSB - och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är, vad man kallar, "Triple Crown-ackrediterad".

• Hanna fick flygande start på sin internationella karriär genom 1-årigt stipendium

[2016-08-18] För ett år sedan fick handelshögskolestudenten Hanna Hultman ett stipendium som gav ett års praktikplats vid Swedish American Chambers of Commerce i Washington D.C. och 180 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna. I augusti gör hon de sista dagarna på ett år fyllt av nya erfarenheter och i september börjar hon på Volvo Cars - i Washington D.C.